1. Lavantalı Soğuk Çay
- 8 Earl Grey Poşet Çay
- Yarım TK kuru lavanta
- Bal (Zevkinize göre)
- 1 Litre Su
Çay poşetlerini ve lavantayı demleyin. Soğumadan bal ekleyin ve karıştırın. Soğuduktan sonra buz ile servis edin.
2. Karadutlu Soğuk Çay
- 5 Siyah Çay Poşeti
- Yarım Demet Nane
- 1 Litre Su
- 5 YK Esmer Şeker
- 1 YK Bal
- 500 gr. Karadut
Çayı demleyleyin, şekeri ve balı ekleyin. Bir mikserde kara dutları ve naneyi püre haline getirin. Çay ile karıştırıp, buz ekleyin.
3. Frambuazlı Şeftalili Soğuk Çay
- 5 Poşet Yeşil Çay
- 200 gr. taze frambuaz
- 2 Şeftali
- 3 YK Bal
- Nane Yaprakları
Çayı demleyin ve balı ekleyin. Soğuduktan sonra şeftali dilimlerini ve frambuazı ekleyin. Nane ile servis edin.
4. Mangolu Soğuk Çay
- 3 Poşet Yeşil Çay
- 200 gr. Mango
- 10 gr. Taze Zencefil
- 3 YK Bal
- 1 Litre Su
Çayı bal ile demleyin. Zencefil ve mangoyu mikserden geçirin. İkisini karıştırıp buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.
5. Soğuk Chai Latte
- 5 Poşet Chai Çayı ya da Siyah Çay
- 2 Karanfil
- 1 Tarçın Çubuğu
- 1 Kakule Çekirdeği
- 2 Anason Yıldızı
- 3 YK Bal
- 200 ml. Krema
Krema hariç tüm malzemeleri kaynatın. Soğuduktan sonra krema ve buz ekleyin.
6. Karpuzlu Soğuk Çay
- 2 Poşet Siyah Çay
- 2 Poşet Yeşil Çay
- 5 YK Beyaz Şeker
- 500 gr. Karpuz, çekirdekleri çıkarılmış
- 2 Misket Limonu
- Yarım Demet Fesleğen
- Çayı ve şekeri kaynatın. Soğuduktan sonra içine misket limonu, fesleğen ve karpuzu koyarak sunuma hazırlayın.
7. Kremalı Matcha Çayı
- 500 ml. Soya Sütü
- 1 TK Matcha Çayı
- Yarım TK Tarçın
- Yarım TK Vanilya Aroması
- Yarım TK Muskat
- 1 YK Bal
- 100 ml. Krema
Bal ve krema hariç tüm malzemeleri kaynatın. Kremayı başka bir kapta çırpın. Servis etmeden önce kremayı ve balı sırasıyla ekleyerek sunun.
8. Beyaz Çikolatalı Çay
- 500 ml Süt
- 1 TK Matcha Çayı
- 150 gr. Beyaz Çikolata
Tüm malzemeleri karıştırıp kaynatın. Dilerseniz sütü köpük haline getirip kullanabilirsiniz.
9. Papatya ve Lavantalı Sıcak Çay
- 5 Poşet Papatya Çayı
- 2 YK Kuru Lavanta
- 1 YK Bal
- 1 Yeşil Elma Kabuğu
Tüm malzemeleri bir demlikte demleyin. Sıcakken servis edin.
10. Sıcak Rus Çayı
- 2 Poşet Siyah Çay
- 500 ml. Portakal Suyu
- 200 ml. Limon Suyu
- 1 Litre Su
- 1 TK Vanilya Aroması
- 1 TK Badem Aroması
- 1 YK Beyaz Şeker
- 2 YK Esmer Şeker
11. Soğuk Yeşil Çaylı Mojito
- 1 YK Misket Limonu
- Yarım demet Nane
- 5 Roka Yaprağı
- 2 YK Beyaz Şeker
- 500 ml. Demlenmiş Yeşil Çay
- 30 ml. Rom
- Buz
Tüm malzemeleri karıştırıp bir sürahide servis edin.
12. Lavantalı Tekila
- 4 Papatya Çayı
- 1 YK Lavanta
- 75 gr beyaz şeker
- 500 ml su
Kokteyl için:
- 100 gr. Tuz
- 2 Misket Limonu suyu
- 50 ml Tekila
Çayı, lavantayı ve beyaz şekeri demleyin. Kokteyl için bardağın kenarlarına limon sürün ve tuza bulayın. Kalan limon suyunu bardağa koyun, tekilayı ve çay karışımını ekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder